Samtaletorvet

Samtaletorvet

Velkommen i samtalefilosoffens

································ virtuelle samtalerum! Forestil dig at du står på torvet i det gamle ······················· Athen - eller måske bare på Store Torv i Århus ... Her møder du ·································· andre der ligesom du har gjort sig nogle tanker om livet og ········································· har lyst til at være flere om at tage livtag med de store ······················· spørgsmål. De spørger nysgerrigt: Hvad tænker du på?

Interview i Psykologi nr. 3, 2012: "Filosoffen hjælper dig"

OpslagstavlenPosted by Marie Lund 2012-05-13 23:12:25
I den aktuelle udgave af magasinet "Psykologi" (nr. 3, 2012) bidrager journalist Annette Aggerbeck med en artikel om filosofisk praksis. Interviewene med mig og to gæster i min filosofiske praksis findes på side 24-27. Bladet kan købes i kiosker til og med 17. juni 2012. Når bladet ikke længere er i handelen, vil artiklen kunne downloades på samtalefilosoffen.dk under Materiale > Presse.

  • Comments(0)//forum.samtalefilosoffen.dk/#post23

Mandag den 13. februar handler Eksistens på P1 om filosofisk praksis

OpslagstavlenPosted by Marie Lund 2012-02-12 13:01:58
Næste uges udgave af det filosofiske P1-program Eksistens handler om filosofisk praksis. Medvirkende: ph.d. i pædagogisk filosofi og lektor på DPU Finn Thorbjørn Hansen, sygeplejerske Sine Herholdt og filosofisk praktiker Marie Lund. Udsendelsen sendes første gang mandag den 13. februar kl. 14:03 og kan efter-
følgende hentes som podcast eller høres direkte på Eksistens' hjemmeside.
Programvært Bjarke Stender tager temaet op i anledning af en artikel i Kristeligt Dagblad om filosofisk praksis i Sverige under overskriften "Skift depressionspiller ud med filosofi".

  • Comments(0)//forum.samtalefilosoffen.dk/#post22

På søndag i Jyllands-Posten: Det store spørgsmål er hvad der sker hvis vi stiller spørgsmål

OpslagstavlenPosted by Marie Lund 2011-12-08 15:55:39
Journalist Else Boelskifte fra Jyllands-Posten har interviewet samtalefilosoffen (altså mig) til sin klumme "Det store spørgsmål" i søndagstillægget VIVA. Interviewet bringes søndag den 11. december under overskriften "Som du spørger, får du svar". Temaet er betydningen af at stille spørgsmål til hinanden i alle mulige dagligdags situationer. Klummen findes kun i den trykte avis og kan altså ikke læses på internettet.Måske får jeg forhandlet mig til at kunne lægge den til download på min hjemmeside på et tidspunkt. Men indtil videre findes den altså kun i den trykte avis.
  • Comments(0)//forum.samtalefilosoffen.dk/#post21

Test - med en lille bonus

OpslagstavlenPosted by Ea Lundsteen Olsen 2011-09-05 14:32:39
Hej alle


Jeg er ved at teste forummet - og vil benytte lejligheden til at forære jer kapitel 6 af min E-bog om motivation.


Du finder det her

http://www.lundsteen.biz/motivation-kap-6-fra-ebogen/


Jeg glæder mig til at følge med herinde :-)  • Comments(1)//forum.samtalefilosoffen.dk/#post15

Radioudsendelser om filosofisk praksis

OpslagstavlenPosted by Marie Lund 2011-09-05 12:45:06
I marts blev jeg interviewet til "Den Anden Radio" (D2R) om et særligt fokusområde i mit virke som filosofisk praktiker. Udsendelsen stiller skarpt på hvordan man kan blive klogere på sin egen tænkning ved at arbejde med sine metaforer. Udsendelsen kom online den 13. marts og er fortsat at finde i D2R's arkiv.

Hør også interviewet fra sidste år i DR's filosofiprogram Eksistens. I dette interview fortæller jeg mere bredt om hvad det vil sige at gå til filosof, og der er også en gæst med i programmet - og en smagsprøve på hvordan en samtale kan begynde.

  • Comments(1)//forum.samtalefilosoffen.dk/#post14

Opslagstavlen

OpslagstavlenPosted by Marie Lund 2011-09-02 15:32:20
Her kan du fortælle os andre om et spændende arrangement du er blevet opmærksom på, eller om relevante bøger, artikler, radioudsendelser osv., og følge med i andres tip om hvad der foregår rundt omkring. Du kan også kommentere andres opslag - fx "Jeg kommer også!" eller "Den har jeg også læst, og den er god!"

  • Comments(1)//forum.samtalefilosoffen.dk/#post10